Beds made with horsehair
Savoir Beds - luxury beds
Natural bespoke luxury beds
Savoir Beds - made with natural materials
Luxury beds - natural materials
Luxury bespoke beds made with natural materials
natural-materials-savoir-beds3

Voor de bedden van Savoir worden de allerbeste, ademende, natuurlijke materialen gebruikt, omdat onderzoek heeft aangetoond en de ervaring heeft geleerd dat deze de beste resultaten geven. Kunstvezels, latex en traagschuim veroorzaken vaak een zweterig gevoel en gaan in de loop der tijd achteruit in kwaliteit. Dierlijke vezels daarentegen, zoals wol en paardenhaar, voeren vocht af waardoor de lichaamstemperatuur het hele jaar door beter kan worden gereguleerd en de kwaliteit van de REM-slaap verbetert.

Onze natuurlijke, chemicaliën-vrije vullingen zijn niet alleen beter voor de gebruiker, maar ook voor het milieu, met name tijdens de verwerking en afvoer ervan.

Paardenstaarthaar is zonder enige twijfel het allerbeste haar voor bekleding. Het gaat hierbij inderdaad om het haar van de paardenstaart, niet om ‘gewoon’ paardenhaar, koeienstaarthaar of andere goedkopere alternatieven. Dankzij de lengte is dit het allerfijnste vulmateriaal dat er te krijgen is en wij zijn het enige beddenbedrijf dat dit materiaal gebruikt in de kern van de meeste van onze matrassen en dekmatrassen.
THet paardenstaarthaar van de hoogste en meest consistente kwaliteit is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het wordt met stoom gereinigd op een zeer hoge temperatuur en zonder chemicaliën, het wordt zeer strak in elkaar gedraaid en blijft zo minstens drie maanden liggen om een blijvende krul te verkrijgen. Savoir Beds bestelt rollen opgekruld paardenstaarthaar (die elk zo’n 50 kg wegen) in zeer grote hoeveelheden, omdat we per bed meer van dit materiaal gebruiken dan welke andere producent dan ook.

Bamboe
Bamboe

Bamboe

Lange stukken bamboe geven onze No 1-boxspring de best mogelijke geveerde rand. Bamboe heeft een natuurlijke veerkracht en is zeer duurzaam. In tegenstelling tot metaal knikt of vervormt het niet. Alleen vaardige handen kunnen dit materiaal optimaal verwerken en het stevig op zijn plaats vastknopen.

Bamboe

Cashmerewol
Cashmerewol

Cashmerewol

Deze zeldzame en uiterst comfortabele wolsoort wordt van de hals van Mongoolse geiten gekamd. Hij staat bekend om zijn warmte en ultrafijne, donzige vezels en wordt gebruikt in ons luxueuze HCa-dekmatras. In tegenstelling tot andere fabrikanten mengen we onze cashmere niet met goedkopere vezels of stoppen we het zo diep weg dat je het niet kunt voelen. Wij leggen het onder een speciaal ontwikkelde, natuurlijk rekbare katoenen stof zodat u gegarandeerd zult genieten van de delicate zachtheid van het materiaal.

Cashmerewol

Katoen
Katoen

Katoen

We gebruiken natuurlijk zachte en donzige katoenvezels als isolerende laag rond de set pocketveren in de matrassen. Dit combineren we met wol- en maisvezels om het geheel natuurlijk brandvertragend te maken (al onze vullingen zijn vrij van chemicaliën).

Katoen

Paardenstaarthaar
Paardenstaarthaar

Paardenstaarthaar

Paardenstaarthaar is, in tegenstelling tot 'gewoon' paardenhaar, koeienstaarthaar of andere goedkopere alternatieven, zonder enige twijfel het allerbeste haar voor bekleding en wij zijn de enige beddenmaker die er zoveel van gebruikt. Elke lange streng omvat een groot aantal krullen die allemaal microveren vormen met een ongeëvenaarde veerkracht en duurzaamheid. In slechts één bed worden al miljoenen van deze veren gebruikt, met de hand aangebracht op het matras, dekmatras of de boxspring voor dat fabelachtige Savoir-gevoel. Paardenstaarthaar is van nature hol, net als wol. Het voert vocht af en helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur voor een uiterst comfortabele nachtrust.

Paardenstaarthaar

Vlaskoord
Vlaskoord

Vlaskoord

Dit is een zeer sterk, getaand koord van vlasvezels. Bij Savoir wordt het gebruikt om de bonellveren in de No 1-, No 2- en No 3-boxsprings in acht richtingen vast te zetten. Dit oude soort koord is vergelijkbaar met het uitzonderlijk duurzame touw dat door boogschutters werd gebruikt als pees voor hun handboog.

Vlaskoord

Lamswol
Lamswol

Lambswool

Wol zorgt ervoor dat het matras heerlijk zacht wordt en dus gebruiken we dat gewoonlijk in grote hoeveelheden. Savoir gebruikt pure, zachte lamswol voor de weelderigste slaapbeleving. Wol heeft vele voordelen boven kunstmatig gemaakte producten: het belangrijkste is misschien wel het feit dat matrassen erdoor kunnen 'ademen' door vocht af te voeren zodat de gebruiker de gehele nacht een optimale, gelijkmatige temperatuur houdt.

Lamswol

Hout
Hout

Hout

Topkwaliteit hout speelt altijd een belangrijke rol bij de samenstelling van onze bedbodems en hoofdeinden. Wij selecteren uitsluitend hoogwaardig, FSC-gekeurd grenen-, beuken- en (voor laden) eikenhout zonder noesten. Al onze frames worden vakkundig geconstrueerd met traditioneel vervaardigde verbindingen die minstens 25 jaar steun geven.

Hout